آلرژی پیشگیری و درمان آلرژی و حساسیت

ژنتیک و بروز بیماری های آلرژیک!

ژنتیک-و-بروز-بیماری-های-آلرژیک-شبکه-جامع-آلرژی

ژنتیک و بروز بیماری های آلرژیک!

ژنتیک و بروز بیماری های آلرژیک به زبان ساده!

ژنتیک و بروز بیماری های آلرژیک و یا اثر توارث ژن از پدر و مادر در بروز بیماری های آلرژیک همیشه به عنوان یکی از سئوالات مهم در جوامع مختلف مطرح بوده است زیرا امروزه بیماری های آلرژیک به عنوان یکی از چالش های بهداشتی در جوامع مدرن در نظر گرفته می شود.

تقریبا حدود نیمی از کودکان در کشورهای توسعه یافته مانند انگلستان به حداقل یک بیماری آلرژیک (آسم، رینیت آلرژیک، اگزما، آلرژی غذایی) مبتلا هستند. مطالعات نشان داده است توارث ژن های مستعد کننده از والدین در کنار عوامل محیطی می تواند اثر قابل توجه ای در بروز بیماری های آلرژیک مذکور داشته باشد.

انتقال ژن های مستعد کننده از پدر و مادر به فرزندان باعث می شود شیوع بروز بیماری های آلرژیک در میان این کودکان به طور چشمگیری افزایش داشته باشد. تقریبا بیش از نیمی از کودکانی که از والدین آلرژیک متولد می شوند در آینده دچار یکی از بیماری های آلرژیک مانند آسم، آلرژی فصلی، اگزما و یا آلرژی غذایی می شوند.

شایان ذکر است احتمال ابتلا به بیماری آلرژیک در کودکانی که والدین طبیعی و غیر آلرژیک دارند یک در پنج کودک می باشد. باید به خاطر داشت الزاما کودک به همان بیماری آلرژیک والدین خود دچار نمی شود و ممکن است به بیماری آلرژیک متفاوت از پدر و مادر خود مبتلا شود. تاکنون مناطق و ژن های مختلفی را با بروز برخی از بیماری های آلرژیک مرتبط دانسته اند (برخی از این ژنها در پایین آورده شده اند):

  ژن های مرتبط با آلرژی 

 

 

 

 

 

عوامل محیطی و بروز بیماری های آلرژیک

تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا می تواند بر افزایش بروز بیماری آسم تاثیر داشته باشد. در این میان وجود بعضی از تغییرات و تفاوت های ژنتیکی (وجود SNP ها) در ژنهای رمزدهنده برخی از مواد (سایتوکاینهای) التهابی و یا آنزیمهای متابولیزه کننده، خطر ابتلا به آسم و بیماریهای آلرژیک را در هوای آلوده افزایش می دهد.

بطور مثال تغییرات ژنتیکی اسید آمینه ها در جایگاه خاصی از پروتئین گلوتاتیون اس ترانسفراز، خطر ابتلا کودکان دارای این تغییر ژنتیکی را در هوای آلوده مملو از آلاینده های صنعتی افزایش می دهد.

همچنین وجود برخی از تغییرات ژنتیکی در ژن رمزدهنده پروتئین  TNF-α (ماده مؤثر در سیستم ایمنی بدن)، خطر ابتلا به آسم را در کودکان دارای والدین سیگاری افزایش می دهد. این مطالعات بر هم کنش ژنها با آلرژنها را به خوبی نشان می دهد و نقش ژنتیک در ابتلا و یا عدم ابتلا به بیماریهای آلرژیک را بهتر نمایان می سازد.

ژنتیک و بروز بیماری های آلرژیک ۱- شبکه جامع آلرژی

 

تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان

 

 

بعضی از منابع:

۱- Genetics and Allergic Diseases

۲- Genetics of allergy and allergic sensitization

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب های محبوب

آزمایش تشخیص حساسیت و آلرژی آزمایش پوستی تشخیص آلرژی آسم آلاینده های بیولوژیک آلرژن یا مواد حساسیت زای خارج خانه آلرژن یا مواد حساسیت زای داخل خانه آلرژی آلرژی به سبزیجات آلرژی به غلات آلرژی به مواد شیمیایی آلرژی به میوه ها آلرژی بینی آلرژی در زنان باردار آلرژی فصلی آلرژی یا حساسیت به نیش حشرات آنافیلاکسی اسپری ضد آلرژی و حساسیت اگزما بیماری های آلرژیک در کودکان و نوزادان حساسیت چشم حساسیت یا آلرژی به ادویه جات حساسیت یا آلرژی به سوسک حساسیت یا آلرژی پوستی خدمات مشاوره ای حساسیت و آلرژی درختان آلرژی زای ایران درماتیت درمان اگزما درمان حساسیت و آلرژی راهنمای داروهای مؤثر در آلرژی رژیم غذایی مناسب بیماران آلرژیک رینیت آلرژیک طب گیاهی و طب مکمل و آلرژی علف های هرز آلرژی زای در ایران مایت مجموعه گیاهان آلرژی زای شایع در ایران هاگ قارچ های آلرژی زا هیره واکسن آلرژی واکنش متقاطع آلرژن ها پیشگیری از آلرژی و حساسیت چمن های آلرژی زای ایران کرونا و آلرژی کهیر گرده گیاهان آلرژی زا گرفتگی و آبریزش بینی
زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

از جدیدترین مقالات و اخبار آلرژینو مطلع شوید