پیشگیری و درمان آلرژی و حساسیت

کاهش شیوع آلرژی غذایی در کودکان با مصرف شیرگاو در دوران بارداری و شیردهی

کاهش-شیوع-آلرژی-غذایی-در-فرزندان-با-مصرف-شیرگاو-در-دوران-بارداری-و-شیردهی-آلرژینو

کاهش شیوع آلرژی غذایی در کودکان با مصرف شیرگاو در دوران بارداری و شیردهی

کاهش شیوع آلرژی غذایی در کودکان با مصرف شیرگاو در دوران بارداری و شیردهی نتیجه پژوهش هایی است که به مطالعه ارتباط نوع رژیم غذایی مادران در دوران بارداری و شیردهی با احتمال بروز آلرژی غذایی و یا به طور اختصاصی آلرژی به شیرگاو پرداخته اند (مقالات و مراجع در انتهای متن آورده شده اند).

آلرژی غذایی و اگزما

به طور کلی آلرژی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در کودکان به شمار می آید و در کشورهای صنعتی شیوع این بیماری در کودکان به ۳۰ درصد نیز می رسد! 

آلرژی غذایی و اگزما به طور معمول قبل از یکسالگی بروز یافته در حالیکه آسم آلرژیک و رینوکونژکتیویت آلرژیک (آلرژی ملتحمه چشم) اغلب در سن مدرسه و یا در سال های بعد مشاهده می شوند. برای مطالعه علائم آسم و راههای پیشگیری از آن به نوشتار بیماری آسم  و همچنین برای آگاهی از آلرژی چشم و علائم آن به نوشتار حساسیت و آلرژی چشم (علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان) مراجعه نمایید.

ایجاد اگزما (درماتیت آتوپیک) یکی از عوامل مهم افزایش ابتلا به حساسیت به آلرژن های محیطی و آسم آلرژیک می باشد. برای مطالعه علائم و راه های تشخیص و پیشگیری از بیماری اگزما به نوشتار بیماری پوستی اگزما در کودکان و بزرگسالان و همچنین نوشتار نکات کلیدی در کنترل بیماری اگزما- اینفوگرافیک مراجعه نمایید.

بیماری پوستی اگزما در کودکان و بزرگسالان- شبکه جامع آلرژی

 

نکات کلیدی در کنترل بیماری اگزما ۱- -اینفوگرافیک-- شبکه جامع آلرژی

 

آلرژی به مواد غذایی و شیرگاو

حساسیت یا آلرژی غذایی به واکنش سیستم ایمنی بدن به مواد غذایی و گاهی به مواد افزودنی و نگهدارنده مواد غذایی گفته می شود. علائم آلرژی غذایی می تواند به صورت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکمی، کهیر، اگزما (درماتیت آتوپیک)، آسم، التهاب بینی و یا  تورم حنجره بروز نماید. در موارد نادر و شدید، حساسیت و آلرژی غذایی، می تواند موجب شوک آنافیلاکسی در فرد حساس شود.

حساسیت و آلرژی به شیرگاو که از شایع ترین آلرژی های غذایی در کودکان به شمار می آید، اغلب در اثر حساسیت به پروتئین کازئین شیر بروز می یابد. شایان ذکر است حساسیت به شیر گاو نباید با اختلال دیگری به نام عدم تحمل شیر که در اثر کمبود آنزیم لاکتاز در فرد بوجود می آید، اشتباه شود! برای مطالعه بیشتر علائم و عوارض حساسیت به شیرگاو و راههای پیشگیری از آن به نوشتار آلرژی یا حساسیت به شیرگاو در کودکان و بزرگسالان! مراجعه نمایید.

آلرژی یا حساسیت به شیر گاو در کودکان و بزرگسالان!

ارتباط رژیم غذایی مادر با شیوع آلرژی غذایی در فرزندان

با توجه به اینکه تاکنون درمان دارویی قطعی و پایدار و همیشگی برای آلرژی معرفی نشده است لذا راهکارهای پیشگیری از ابتلا به آلرژی می تواند اثرات چشمگیری بر کاهش شیوع بیماری آلرژی در جهان داشته باشد!

با وجود آنکه همه عوامل ایجاد و بروز بیماری های آلرژیک در انسان به طور کامل شناسایی نشده است اما سالهاست مطالعات و تحقیقات متعدد نشان داده اند که عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی و شیوه زندگی نقش بسزایی در شیوع بیماری های آلرژیک دارند.

رژیم غذایی مادر در زمان بارداری و دوره شیردهی (به عنوان عامل مرتبط با شیوه زندگی) می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به آلرژی در فرزندان شود! به عنوان مثال برخی تحقیقات نشان داده اند، مصرف مواد غذایی مانند ماهی و لبنیات توسط مادر در دوران بارداری می تواند با کاهش عوارض و  بروز بعضی از بیماری های آلرژیک در ارتباط باشد!

در پژوهشی که در سوئد و بر روی ۵۰۸ مادر انجام گردید نتایج نشان داد ارتباط معناداری میان مصرف بالای شیرگاو توسط مادر در طول بارداری و دوره شیردهی و کاهش شیوع آلرژی غذایی در کودکان وجود دارد. به عبارتی دیگر فرزندان مادرانی که در طول بارداری و دوره شیردهی از شیرگاو و فرآورده های حاصل از شیرگاو بیشتر استفاده می نمودند، کمتر دچار آلرژی غذایی شده اند!

این حقیقت پیش تر نیز در پژوهشی که در فنلاند بر روی بیش از ۶۰۰۰ مادر انجام گردید، اثبات شده است. در این مطالعه فرزندان مادرانی که در طول بارداری و دوره شیردهی به میزان قابل توجه ای شیر گاو و یا فرآورده های آن را مصرف می نموده اند کمتر دچار آلرژی و حساسیت به شیرگاو شده اند!

 بنابراین رژیم غذایی مادر در دوران بارداری و شیردهی و به طور کلی شیوه زندگی مادر، می تواند به عنوان یک راهکار پیشگیری کننده کارآمد و مؤثر، درجلوگیری از بروز آلرژی در فرزندان، بخصوص آلرژی غذایی، در نظر گرفته شود.

کاهش شیوع آلرژی غذایی در فرزندان با مصرف شیرگاو در دوران بارداری و شیردهی-- شبکه جامع آلرژی

 

تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان

منابع:

۱- …Maternal Intake of Cow’s Milk during Lactation

۲- …Maternal diet during pregnancy and lactation

۳- …Does maternal diet during pregnancy and lactation

۴- Dietary factors during pregnancy and atopic…

۵- آلرژی یا حساسیت به شیر گاو در کودکان و بزرگسالان!

نظرات (2)

  1. مینا

    سلام و سپاس از مطلب جالبتون. کاش زودتراز این مطلب اطلاع داشتم. شاید با مصرف بیشتر لبنیات و شیر گاو در دوران بارداری از آلرژی فرزندم به شیر گاو تا حدی جلوگیری می کردم.

    1. دکتر محمد علی عصاره زادگان

      با اهدای سلام و سپاس از توجه تان.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب های محبوب

آزمایش تشخیص حساسیت و آلرژی آزمایش پوستی تشخیص آلرژی آسم آلاینده های بیولوژیک آلرژن یا مواد حساسیت زای خارج خانه آلرژن یا مواد حساسیت زای داخل خانه آلرژی آلرژی به سبزیجات آلرژی به غلات آلرژی به مواد شیمیایی آلرژی به میوه ها آلرژی بینی آلرژی در زنان باردار آلرژی فصلی آلرژی یا حساسیت به نیش حشرات آنافیلاکسی اسپری ضد آلرژی و حساسیت اگزما بیماری های آلرژیک در کودکان و نوزادان حساسیت چشم حساسیت یا آلرژی به ادویه جات حساسیت یا آلرژی به سوسک حساسیت یا آلرژی پوستی خدمات مشاوره ای حساسیت و آلرژی درختان آلرژی زای ایران درماتیت درمان اگزما درمان حساسیت و آلرژی راهنمای داروهای مؤثر در آلرژی رژیم غذایی مناسب بیماران آلرژیک رینیت آلرژیک طب گیاهی و طب مکمل و آلرژی علف های هرز آلرژی زای در ایران مایت مجموعه گیاهان آلرژی زای شایع در ایران هاگ قارچ های آلرژی زا هیره واکسن آلرژی واکنش متقاطع آلرژن ها پیشگیری از آلرژی و حساسیت چمن های آلرژی زای ایران کرونا و آلرژی کهیر گرده گیاهان آلرژی زا گرفتگی و آبریزش بینی
زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

از جدیدترین مقالات و اخبار آلرژینو مطلع شوید