آلرژی دارویی آلرژی آنافیلاکسی پیشگیری و درمان آلرژی و حساسیت

حساسیت یا آلرژی به داروی پنی سیلین (پرسش های رایج!)

حساسیت-یا-آلرژی-به-داروی-پنی-سیلین

حساسیت یا آلرژی به داروی پنی سیلین (پرسش های رایج!)

پنی سیلین چیست ؟

داروی پنی سیلین برای نخستین بار توسط الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۲۸ میلادی کشف گردید. از آن روز تاکنون داروی پنی سیلین یکی از مهمترین آنتی بیوتیک های مورد استفاده در جهان است. خانواده آنتی بیوتیک پنی سیلین شامل بیش از ۱۵ عضو دارویی مرتبط با هم می باشد ( مانند پنی سیلین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین، آموکسی سیلین کلاولانات، متی سیلین و…). داروهای خانواده پنی سیلین به صورت خوراکی و تزریقی برای درمان بسیاری از عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرند. این گروه از آنتی بیوتیک ها از رایج ترین آنتی بیوتیک هایی هستند که در جهان مورد استفاده قرار می گیرند.

 

آنتی بیوتیک پنی سیلین

 

شیوع آلرژی به پنی سیلین به چه میزانی است؟

مطالعات نشان داده است حدود ۱۰ درصد بیماران تحت درمان با داروی پنی سیلین گزارشاتی از آلرژی به پنی سیلین را اعلام نموده اند. با این وجود اغلب بیماران (بیش از ۹۰ درصد از آنها) در حقیقت به دارو آلرژی نداشته اند. در اکثر مردم آلرژی به پنی سیلین بعد از مدتها برطرف می شود حتی در آنهایی که سابقه ایجاد آنافیلاکسی در اثر استفاده از پنی سیلین وجود داشته است.

 

راه تشخیص آلرژی به پنی سیلین چیست؟

برای تشخیص آلرژی و حساسیت به پنی سیلین نوعی آزمون پوستی بسیار حساس و دقیق وجود دارد. در مراکز تشخیص آلرژی  متخصص آلرژی آزمون پوستی مزبور را انجام داده و در صورت منفی شدن تست به احتمال بسیار زیاد امکان بروز واکنش های آلرژیک وجود نخواهد داشت. البته گاهی برای اطمینان از بی خطر بودن استفاده از داروی پنی سیلین می توان مقدار مشخصی از پنی سیلین یا آموکسی سیلین به صورت خوراکی برای فرد مورد آزمایش تجویز نمود.

 

آیا آلرژی به پنی سیلین ژنتیکی می باشد؟

 تاکنون الگوی خاصی برای توارث حساسیت و یا آلرژی به پنی سیلین در انسان گزارش نشده است. نیازی نیست شخصی که در فامیل یا خانواده خود فرد مبتلا به آلرژی به پنی سیلین دارد از این دارو بدون بررسی و آزمایش اجتناب نماید.

 

اگرفردی می داند که به پنی سیلین و یا آموکسی سیلین حساسیت دارد، آیا بعدها در صورت نیاز به استفاده از این دارو، نیازی به مشورت و بررسی مجدد توسط متخصص آلرژی دارد؟

حتی اگر فرد فکر می کند به پنی سیلین و یا دارویی از خانواده این آنتی بیوتیک مانند آموکسی سیلین حساسیت دارد، این امکان وجود دارد که این حالت حساسیت بعد از گذشت زمان تغییر نماید. بنابراین بهتر است با پزشک متخصص آلرژی در رابطه با سابقه حساسیت به پنی سیلین مشورت نموده و وجود و یا عدم وجود حساسیت و آلرژی به پنی سیلین با آزمایش مورد تایید قرار گیرد.

 

آزمایش بررسی و شناسایی حساسیت و آلرژی به پنی سیلین چگونه است؟

آزمایش پوستی بررسی حساسیت به پنی سیلین نوعی آزمایش پوستی است که به آزمون پوستی پریک مشهور می باشد. برای آگاهی از این آزمایش به نوشتار آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی مراجعه شود.

 

درصورت آلرژی و حساسیت به پنی سیلین، آیا نیاز به اجتناب از سایر دارو ها می باشد؟

پاسخ به این سئوال به سابقه حساسیت و آلرژی به دارو بستگی داشته و باید با متخصص آلرژی رایزنی شود. اما توصیه کلی این است که باید از داروهای خانواده پنی سیلین (آموکسی سیلین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین- کلاولانات، دیکلوکساسیلین، نافسیلین، پیپراسیلین-تازوباکتام) و بعضی دیگر از داروهای نزدیک به خانواده پنی سیلین مانند خانواده سفالوسپورین ، اجتناب نمود. اگرچه سفالوسپورین ها از نظر ساختار شبیه به داروهای خانواده پنی سیلین می باشند اما واکنش متقاطع بین این دوگروه از آنتی بیوتیک ها کمتر از ۵ درصد می باشد.

واکنش های آلرژیک به مصرف آنتی بیوتیک پنی سیلین

 

تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان

منبع:

آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب های محبوب

آزمایش تشخیص حساسیت و آلرژی آزمایش پوستی تشخیص آلرژی آسم آلاینده های بیولوژیک آلرژن یا مواد حساسیت زای خارج خانه آلرژن یا مواد حساسیت زای داخل خانه آلرژی آلرژی به سبزیجات آلرژی به غلات آلرژی به مواد شیمیایی آلرژی به میوه ها آلرژی بینی آلرژی در زنان باردار آلرژی فصلی آلرژی یا حساسیت به نیش حشرات آنافیلاکسی اسپری ضد آلرژی و حساسیت اگزما بیماری های آلرژیک در کودکان و نوزادان حساسیت چشم حساسیت یا آلرژی به ادویه جات حساسیت یا آلرژی به سوسک حساسیت یا آلرژی پوستی خدمات مشاوره ای حساسیت و آلرژی درختان آلرژی زای ایران درماتیت درمان اگزما درمان حساسیت و آلرژی راهنمای داروهای مؤثر در آلرژی رژیم غذایی مناسب بیماران آلرژیک رینیت آلرژیک طب گیاهی و طب مکمل و آلرژی علف های هرز آلرژی زای در ایران مایت مجموعه گیاهان آلرژی زای شایع در ایران هاگ قارچ های آلرژی زا هیره واکسن آلرژی واکنش متقاطع آلرژن ها پیشگیری از آلرژی و حساسیت چمن های آلرژی زای ایران کرونا و آلرژی کهیر گرده گیاهان آلرژی زا گرفتگی و آبریزش بینی
زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

از جدیدترین مقالات و اخبار آلرژینو مطلع شوید