آلرژن ها (مواد حساسیت زا) تشخیص بیماری آلرژی

آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی

آزمایش-یا-تست-پوستی-برای-تشخیص-آلرژی-شبکه-جامع-آلرژی

آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی

آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی و یا به عبارتی شناسایی مواد حساسیت زا (آلرژن ها) اولین قدم برای کنترل و درمان بیماری آلرژی می باشد! شناسایی عوامل حساسیت زا برای کاهش علائم و عوارض بیماری آلرژی بسیار مهم و حیاتی است زیرا درمان قطعی بیماری های آلرژیک پیشگیری از تماس و یا مواجهه با مواد حساسیت زا می باشد!

تاکنون روش های مختلفی برای شناسایی آلرژن ها (مواد حساسیت زا) ابداع و معرفی شده است. یکی از روش های متداول و ساده برای شناسایی مواد حساسیت زا (آلرژن ها) آزمایش یا تست پوستی پریک (Skin prick test) (یا آزمون خراش پوستی) است.

 

روش انجام آزمایش یا تست پوستی پریک

در آزمایش یا تست پوست پریک، پزشک و یا پرستار آموزش دیده مقدار اندکی از عصاره آلرژن استاندارد مورد آزمایش را، که به صورت تجارتی موجود است، در ناحیه ساعد دست و یا در بعضی مواقع، بخصوص در کودکان، در ناحیه پشت بیمار در میان دو کتف، قرار می دهد. سپس با سوزن مخصوص (لانست) استریل، خراشی در پوست در ناحیه آلرژن قرار داده شده ایجاد می کند. نباید از ناحیه خراش خون خارج شود. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پزشک یا پرستار محل خراش را از نظر برجستگی (تورم) و قرمزی مورد بررسی قرار می دهد. هر چه قطر ناحیه تورم بزرگ تر باشد نشاندهنده حساسیت بیشتر بیمار به آلرژن آزمایش شده است. نتایج هر آلرژن در مقایسه با کنترل منفی و مثبت گزارش می شود.

 

برای آگاهی بیشتر از تست پوستی پریک و شرایطی که باید بیمار قبل از انجام آزمایش داشته باشد توصیه می شود به نوشتار آزمایش های رایج خونی و پوستی برای  تشخیص بیماری های آلرژیک مراجعه گردد.

آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی ۱- شبکه جامع آلرژی

 

آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی ۲- شبکه جامع آلرژی

تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان

 

منابع:

۱- کتابخانه ملی پزشکی آمریکا

۲- آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

۳- کالج آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

 

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب های محبوب

آزمایش تشخیص حساسیت و آلرژی آزمایش پوستی تشخیص آلرژی آسم آلاینده های بیولوژیک آلرژن یا مواد حساسیت زای خارج خانه آلرژن یا مواد حساسیت زای داخل خانه آلرژی آلرژی به سبزیجات آلرژی به غلات آلرژی به مواد شیمیایی آلرژی به میوه ها آلرژی بینی آلرژی در زنان باردار آلرژی فصلی آلرژی یا حساسیت به نیش حشرات آنافیلاکسی اسپری ضد آلرژی و حساسیت اگزما بیماری های آلرژیک در کودکان و نوزادان حساسیت چشم حساسیت یا آلرژی به ادویه جات حساسیت یا آلرژی به سوسک حساسیت یا آلرژی پوستی خدمات مشاوره ای حساسیت و آلرژی درختان آلرژی زای ایران درماتیت درمان اگزما درمان حساسیت و آلرژی راهنمای داروهای مؤثر در آلرژی رژیم غذایی مناسب بیماران آلرژیک رینیت آلرژیک طب گیاهی و طب مکمل و آلرژی علف های هرز آلرژی زای در ایران مایت مجموعه گیاهان آلرژی زای شایع در ایران هاگ قارچ های آلرژی زا هیره واکسن آلرژی واکنش متقاطع آلرژن ها پیشگیری از آلرژی و حساسیت چمن های آلرژی زای ایران کرونا و آلرژی کهیر گرده گیاهان آلرژی زا گرفتگی و آبریزش بینی
زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

از جدیدترین مقالات و اخبار آلرژینو مطلع شوید