داروی ضد آلرژی و حساسیت لوراتادین
۱۴۰۰-۰۲-۲۸ ۱۴۰۳-۱۱-۱۴ ۶:۳۹داروی ضد آلرژی و حساسیت لوراتادین

داروی ضد آلرژی و حساسیت لوراتادین
داروی ضد آلرژی و حساسیت لوراتادین (Loratadine) نوعی دارو برای کاهش موقت علائم و عوارض ناشی از آلرژی بینی (آلرژی فصلی یا همان رینیت آلرژیک) و برخی دیگر از بیماری های آلرژیک مورد استفاده قرار می گیرد. این داور می تواند علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم، بینی و یا گلو را کاهش دهد.
همچنین لوراتادین برای کاهش خارش و قرمزی در کهیر مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود لوراتادین نمی تواند از بروز کهیر و یا واکنش های پوستی آلرژیک پیشگیری نماید.
لوراتادین به طور کلی نوعی داروی آنتی هیستامین بوده که با مهار اثر هیستامین در بدن موجب کنترل علائم بیماری های آلرژیک بویژه رینیت آلرژیک (آلرژی فصلی) می شود. لازم به توضیح است که هیستامین ماده ای در بدن می باشد که باعث ایجاد علائم در بیماری های آلرژیک می گردد. برای آگاهی از علت ایجاد آلرژی در انسان به نوشتار مکانیسم ایجاد حساسیت یا آلرژی به زبان ساده مراجعه نمایید.
اما پیش از مصرف داروی ضد آلرژی و حساسیت و یا هر اقدام درمانی دیگر اگر فکر می کنید آلرژی یا حساسیت دارید حتما بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
اشکال دارویی لوراتادین
داروی ضد آلرژی و حساسیت لوراتادین به اشکال مختلف مانند قرص و یا شربت در دسترس می باشد. قرص لوراتادین برای افراد بزرگسال و کودکان بیش از شش سال مناسب میباشد در حالیکه مایع خوراکی (همان شربت) آن برای بچههای کوچکتر نیز در دسترس میباشد.
میزان دقیق لوراتادین طبق نظر پزشک تعیین می گردد اما مصرف معمول آن برای بزرگسالان و کودکان بزرگتر از ۶ سال روزانه ۱۰ میلی گرم و برای سنین ۲ تا ۶ سال روزانه ۵ میلی گرم می باشد.
مکانیسم اثر لوراتادین
داروی ضد آلرژی و حساسیت لوراتادین با مهار اختصاصی گیرندههای نوع یک (H1) هیستامین عمل می کند. تفاوت آن با آنتی هیستامینهای نسل قدیم این است که چون از سد خونی مغزی نمیگذرد اثر تسکینی کمتری بر سیستم عصبی مرکزی دارد و خواب آلودگی آن کاهش یافته است.برای آگاهی از انواع داروهای آنتی هیستامین به نوشتار آنتی هیستامین ها مراجعه نمایید.
عوارض جانبی لوراتادین
بعضی از عوارض جانبی مصرف لوراتادین عبارتند از: سردرد، خواب آلودگی، خستگی، عصبانیت، خشکی دهان، درد شکمی، استفراغ، اسهال، راش پوستی.
برای آگاهی از انواع داروهای ضد آلرژی و حساسیت بر روی تصویر زیر کلیک کنید:
تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان
منابع:
۱- مدلاین پلاس (کتابخانه پزشکی ملی آمریکا)
۲- دارویاب