توصیه برای زمانی که فکر می کنید علائم حساسیت یا آلرژی دارید
۱۳۹۸-۰۹-۲۳ ۱۴۰۳-۱۱-۱۴ ۶:۴۱توصیه برای زمانی که فکر می کنید علائم حساسیت یا آلرژی دارید

توصیه برای زمانی که فکر می کنید علائم حساسیت یا آلرژی دارید
بیماری حساسیت یا آلرژی (مانند آلرژی بینی) در ایران و جهان به عنوان شایع ترین بیماری غیرواگیر به شمار می آید! طبق آمار معتبر حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم در همه کشورها از جمله کشور ایران، حداقل به یکی از بیماری های آلرژیک مبتلا هستند!
در چند دهه اخیر در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه، با افزایش سطح بهداشت عمومی و همچنین واکسیناسیون های مختلف در خصوص بیماری های عفونی و واگیردار، خوشبختانه ابتلا به بیمار ی های عفونی کمتر شده است.
اما با کاهش آمار ابتلا به بیمار ی های عفونی، ما در ایران و سایر جوامع در حال توسعه با رشد روز افزون بیماری های غیرواگیر و مزمن (مانند دیابت و یا آسم) روبرو بوده ایم!
همانطور که پیش تر بیان شد، در میان بیماری های مختلف غیرواگیر در جهان، بیماری های آلرژیک (مانند رینیت آلرژیک یا آلرژی بینی) به عنوان شایع ترین بیماری های غیرواگیر به شمار می آیند. آمارها و مطالعات مختلف و متعدد انجام شده در کشورهای مختلف حاکی از روند رو به رشد شیوع بیماری های آلرژیک بخصوص آسم، آلرژی غذایی و آلرژی بینی در دو دهه اخیر بوده است.
قطعی ترین درمان آلرژی یا حساسیت
بیماری آلرژی نوعی بیماری غیرواگیر است که قطعی ترین درمان آن پیشگیری و اجتناب از برخورد و مواجهه با عامل یا عوامل حساسیت زا (آلرژن ها) می باشد. بنابراین برای بیماران مبتلا به آلرژی، آگاهی از ماهیت بیماری، بخصوص روش های کنترل و پیشگیری می تواند کمک شایانی به ارتقای سلامت جامعه و کاهش عوارض روحی، روانی و اقتصادی ناشی از بیماری آلرژی داشته باشد.
در همین راستا سازمان بهداشت جهانی فعالیت در جهت اصلاح شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر را در جهان، بخصوص در کشورهای کم درآمد و درحال توسعه یک ضرورت شمرده است! البته بدیهی است که چنین فعالیت هایی باید با منابع مالی چنین جوامعی متناسب باشد.
یکی از راهکارهای کم هزینه و بسیار کارآمد و مؤثر در زمینه کنترل بیماری های غیرواگیر مانند آلرژی، افزایش آگاهی مردم در خصوص ماهیت بیماری، روش تشخیص و پیشگیری از آن می باشد!
شباهت علائم بیماری آلرژی با بیماری های دیگر
فراموش نکنیم تعداد زیادی از بیماری ها در انسان علائمی شبیه به بیماری های آلرژیک و انواع حساسیت ها دارند! بنابراین برای کنترل و پیشگیری از بیمار یهای آلرژیک نباید بدون مشورت با پزشک متخصص اقدام به درمان و یا سایر اقدامات طب سنتی و یا جایگزین و مکمل نمود!
در ذیل این نوشتار به طور خلاصه و تصویری مراحلی که باید برای شناسایی و کنترل و مدیریت بیماری آلرژی در نظر داشت، به زبان ساده! ارائه شده است. همچنین برای استفاده مخاطب گرامی برخی از نوشتارهای مفید و آموزنده در این زمینه (با لینک مستقیم) در ادامه آورده شده است:
راهنمای زندگی بدون آلرژی و حساسیت!
راهنمای مدیریت صحیح فضای فیزیکی و اسباب و اثاثیه برای کاهش عوامل محرک آلرژی در خانه
مواد حساسیت زای (آلرژن های) تنفسی داخل خانه
مواد حساسیت زای (آلرژی زای) تنفسی شایع خارج خانه
آزمایش یا تست پوستی برای تشخیص آلرژی
معرفی انواع آزمایش های خونی آلرژی برای تشخیص بیماری های آلرژیک
تست پوستی پَچ (Patch) برای شناسایی آلرژن ها (مواد حساسیت زا)
اسامی و مشخصات پزشکان فوق تخصص آسم و آلرژی به تفکیک استان های کشور
واکسن درمانی آلرژی (واکسن آلرژی) به زبان ساده!
تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان
منابع:
برای اطلاع از منابع مورد استفاده به منابع نوشتارهای اشاره شده در متن و لینک های مستقیم مراجعه شود.