پیشگیری از حساسیت و آلرژی به هیره گرد و غبار منزل
۱۳۹۸-۰۸-۲۳ ۱۴۰۳-۱۱-۱۴ ۶:۴۱پیشگیری از حساسیت و آلرژی به هیره گرد و غبار منزل

پیشگیری از حساسیت و آلرژی به هیره گرد و غبار منزل
هیره یا مایت گردو غبار منزل چیست و در کجا مشاهده می شود؟!
هیره و یا همان مایت گردوغبار منزل شایع ترین عامل بروز آسم و آلرژی در انسان بخصوص در کودکان می باشد. مایت گردو غبار منزل از جمله عوامل حساسیت زایی است که آن را می توان در داخل خانه و یا فضاهای سرپوشیده مانند مهدکودک ها، دفترکار، آسایشگاه، کلاس های درس و … مشاهده نمود.
علائم ابتلا به حساسیت و آلرژی به مایت چیست؟!
حساسیت و آلرژی به مایت گردو غبار منزل اغلب باعث می شود فرد در اغلب ماه های سال دچار عوارض آلرژی تنفسی مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی و عطسه های مکرر، بخصوص زمانی که در خانه حضور دارد، شود! به طور معمول عوارض آلرژیک افراد حساس به مایت در زمان جاروکشیدن و یا غبار روبی خانه و یا محل کار، تشدید می شوند.
تشخیص و پیشگیری ابتلا به حساسیت و آلرژی به مایت
برای تشخیص و تایید حساسیت به مایت باید به پزشک متخصص آلرژی مراجعه نمایید. پزشک معالج معمولا بعد از معاینه بالینی و انجام آزمایش پوستی و خونی تشخیص آلرژی و حساسیت، بیماری را تایید می نماید.
برای پیشگیری از بروز حساسیت و یا آلرژی تنفسی و آسم و یا جلوگیری از تشدید علائم آلرژی، باید به نحوی از تکثیر و رشد این موجود ذره بینی در محیط اطراف خود جلوگیری کنید. در اینفوگرافی پایین به راهکارهای کلیدی و علمی ریشه کنی و کنترل رشد و تکثیر مایت اشاره شده است. فراموش نشود آلرژی یا حساسیت درمان دارویی قطعی و همیشگی ندارد و تنها راه درمان قطعی، پیشگیری از تنفس و یا تماس با عامل حساسیت زا می باشد.
برای مطالعه بیشتر در ارتباط با این عامل حساسیت زا به نوشتارهای ذیل مراجعه نمایید:
۱- مواد حساسیت زای داخل خانه: مایت (هیره) گرد و غبار منزل
۲- مایت (هیره) گرد و غبار: یکی از شایع ترین عوامل آسم آلرژیک در ایران!
۳- راهکارهای کنترل و ریشه کنی هیره (مایت) گردو غبارمنزل
تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان
منابع:
برای اطلاع از منابع مورد استفاده برای تهیه و تدوین این نوشتار به منابع نوشتارهای اشاره شده در متن مراجعه شود.