آسم اگزما پیشگیری و درمان آلرژی و حساسیت

افزایش بیماری های آسم و اگزما دراثر مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال

افزایش-بیماری-های-آسم-و-اگزما-دراثر-مصرف-آنتی-بیوتیک-در-کودکان-زیر-دو-سال-آلرژینو

افزایش بیماری های آسم و اگزما دراثر مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال

موضوع افزایش بیماری های آسم و اگزما دراثر مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال نتیجه مطالعه ای است که بر روی بیش از ۱۴۰۰۰ کودک زیر دو سال در آمریکا انجام شده است (منبع در انتهای متن ذکر شده است).

افزایش بیماری های آسم و اگزما دراثر مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال- شبکه جامع آلرژی

افزایش شیوع آلرژی در جوامع توسعه یافته

شیوع بیماری های آلرژی مانند آسم، اگزما، آلرژی غذایی و یا رینیت آلرژیک (آلرژی فصلی یا آلرژی بینی) در جهان به طور چشمگیری در حال افزایش است. این افزایش بیشتر در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه مشاهده می شود! دانشمندان سالها پیش برای توضیح افزایش ابتلا به بیماری های آلرژیک در جهان نظریه ای به نام فرضیه بهداشت را مطرح ساختند.

افزایش بیماری های آسم و اگزما دراثر مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال 2- شبکه جامع آلرژی

فرضیه بهداشت

در مباحث پزشکی در دهه ۸۰ میلادی دانشمندان و محققان فرضیه ای به نام فرضیه بهداشت (Hygiene Hypothesis) مطرح نمودند. این فرضیه که امروزه مورد توجه قرار گرفته است عنوان می کند کاهش تماس با میکروب ها (میکروب های داخل روده یا پروبیوتیک ها) و یا عفونت های انگلی در اوایل زندگی می تواند سبب برهم خوردن تعادل سیستم ایمنی بدن شده که این امر خود موجب افزایش احتمال بروز بیماری های آلرژیک در انسان می گردد!  

فرضیه بهداشت- رعایت بیش از حد بهداشت، افزایش احتمال ابتلا به بیماری های آلرژیک ۱- شبکه جامع آلرژی

علل افزایش شیوع آلرژی در جوامع شهری و توسعه یافته

محققان عقیده دارند عوامل محیطی مانند شیوه زندگی بخصوص در کشورهای غربی و توسعه یافته باعث افزایش شیوع بیماری های آلرژیک در این جوامع شده است. بعضی از این عوامل شامل کوچک شدن جمعیت خانواده ها، افزایش استفاده از آنتی بیوتیک ها، واکسیناسیون و بالا رفتن شاخص های بهداشتی در جوامع غربی  و پیشرفته می باشند.

تحریک میکروبی کودک و تنظیم سیستم ایمنی بدن!

به طور کلی مهمترین منبع تحریک میکروبی در دوران پس از تولد، میکروب های مفید موجود در دستگاه گوارش نوزاد می باشد. این تحریک میکروبی تاثیر بسزایی در جهت تنظیم سیستم ایمنی و ایجاد تحمل در مقابل مواد حساسیت زایی غذایی در نوزاد دارد.

اما ماهیت این میکروب ها و نحوه تماس با آنها در پیامد آن یعنی کنترل و کاهش ابتلا به بیماری های آلرژیک موثر است. برای توضیح بیشتر درباره نقش میکروب ها در تنظیم سیستم ایمنی و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های آلرژیک به نوشتار میکروب درمانی بیماری های آلرژیک: پروبیوتیک و پری بیوتیک مراجعه نمایید.

میکروب درمانی بیماری های آلرژیک. پروبیوتیک و پری بیوتیک - شبکه جامع آلرژی

مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دوسال!

تحقیقات نشان داده است جمعیت های میکروبی مفید در قسمت های مختلف بدن انسان (یا همان میکروبیوم در انسان)، نقش اساسی در تکامل سیستم ایمنی بدن و همچنین متابولیسم و عملکردهای رفتاری در انسان دارند.

سزارین، استفاده از شیر های خشک با فرمولاسیون خاص، استفاده از آنتی بیوتیک در دوران بارداری و بعد از تولد نوزاد با اثرات منفی که بر میکروبیوم دارند می توانند شکل گیری و تکامل سیستم ایمنی بدن را در نوزاد تحت تاثیر قرار دهند.

علاوه بر افزایش استعداد ابتلا به بیمار یهای آلرژیک، مشخص شده است مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال باعث اختلال در متابولیسم بدن (چاقی) و یا اختلالات رفتاری و ادراکی (بیش فعالی، اوتیسم) می شود.

شایان توجه است شدت اثر استفاده از آنتی بیوتیک ها در کودکان زیر دو سال (بویژه در شش ماه اول) بر افزایش ابتلا به بیماری های آلرژیک مانند آسم، اگزما ویا  آلرژی بینی (رینیت آلرژیک) با دفعات، مدت استفاده و نوع آنتی بیوتیک مصرف شده در ارتباط است!

نتایج  مطالعه ای که در کودکان زیر دو سال انجام شده است نشان می دهد کودکانی که در معرض آنتی بیوتیک هایی مانند اعضای خانواده پنی سیلین (مانند  آموکسی سیلین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین-کلاولانات، دیکلوکساسیلین، نافسیلین، پیپراسیلین-تازوباکتام) و یا سفالوسپورین ها (سفالکسین، سفازولین، سفالوتین، سفیکسیم، سفتریاکسون) و ماکرولیدها (مانند اریترومایسین، آزیترومایسین، کلاریترومایسین) بوده اند، بیشتر دچار بیماری های آلرژیک نظیر آسم ، آلرژی بینی و یا اگزما شده اند.

همچنین مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال، بخصوص مصرف سفالوسپورین ها، آنها را برای ابتلا به آلرژی غذایی مستعد می نماید.  پژوهش ها نشان داده است آلرژی به شیر گاو و یا تخم مرغ در این کودکان افزایش معنا داری خواهد داشت.

افزایش بیماری های آسم و اگزما دراثر مصرف آنتی بیوتیک در کودکان زیر دو سال 3- شبکه جامع آلرژی

تهیه و تدوین: دکتر محمد علی عصاره زادگان

منابع:

۱-  …Association of Infant Antibiotic Exposure

۲- میکروب درمانی بیماری های آلرژیک: پروبیوتیک و پری بیوتیک

۳- فرضیه بهداشت: رعایت بیش از حد بهداشت، افزایش احتمال ابتلا به بیماری های آلرژیک!

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب های محبوب

آزمایش تشخیص حساسیت و آلرژی آزمایش پوستی تشخیص آلرژی آسم آلاینده های بیولوژیک آلرژن یا مواد حساسیت زای خارج خانه آلرژن یا مواد حساسیت زای داخل خانه آلرژی آلرژی به سبزیجات آلرژی به غلات آلرژی به مواد شیمیایی آلرژی به میوه ها آلرژی بینی آلرژی در زنان باردار آلرژی فصلی آلرژی یا حساسیت به نیش حشرات آنافیلاکسی اسپری ضد آلرژی و حساسیت اگزما بیماری های آلرژیک در کودکان و نوزادان حساسیت چشم حساسیت یا آلرژی به ادویه جات حساسیت یا آلرژی به سوسک حساسیت یا آلرژی پوستی خدمات مشاوره ای حساسیت و آلرژی درختان آلرژی زای ایران درماتیت درمان اگزما درمان حساسیت و آلرژی راهنمای داروهای مؤثر در آلرژی رژیم غذایی مناسب بیماران آلرژیک رینیت آلرژیک طب گیاهی و طب مکمل و آلرژی علف های هرز آلرژی زای در ایران مایت مجموعه گیاهان آلرژی زای شایع در ایران هاگ قارچ های آلرژی زا هیره واکسن آلرژی واکنش متقاطع آلرژن ها پیشگیری از آلرژی و حساسیت چمن های آلرژی زای ایران کرونا و آلرژی کهیر گرده گیاهان آلرژی زا گرفتگی و آبریزش بینی
زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه

از جدیدترین مقالات و اخبار آلرژینو مطلع شوید